Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@08:24:54 GMT

کاهش عرضه و تقاضا در بازار دوربین‌های عکاسی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۸۳۹۲۰

کاهش عرضه و تقاضا در بازار دوربین‌های عکاسی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محمد کلهر: ایرانیان از دیرباز میانه خوبی با عکاسی و ثبت خاطرات دارند و کمتر خانواده‌ای در دهه‌های گذشته یافت می‌شود که به شهرهای زیارتی مخصوصاً مشهد مقدس سفر کرده باشد و «عکس حرم» نگرفته باشد.
 
این علاقه در سال‌های اخیر به گونه دیگری در میان مردم بروز و ظهور یافته و آن ثبت لحظات و خاطرات با گوشی‌های هوشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه کیفیت عکاسی با موبایل‌ها روز‌به‌روز بیشتر شده و با افزایش تعداد سنسورها و عمق میدان، امکاناتی نظیر افکت بوکه هم به گوشی‌ها اضافه شده است، اما همچنان بسیاری از افراد تمایل به عکاسی در سطوح بالاتر دارند و به همین دلیل سراغ دوربین‌های کامپکت و حتی DSLRها می‌روند.
 
این حجم از تقاضا در برخی ایام سال نظیر ماه‌های منتهی به نوروز یا ماه‌‌های منتهی به فصل تابستان بیشتر می‌شود، چرا که تعداد مسافرت‌ها افزایش می‌یابد و همراه داشتن دوربین عکاسی یکی از ملزومات نانوشته سفر است. با این حال، در دو ماه اخیر به دلیل افزایش نرخ ارز، استقبال مانند سال‌های گذشته نبوده است و به گفته اکثر فعالان این بازار، در حال حاضر با افزایش قیمت دوربین‌های عکاسی و کاهش خریداران مواجه هستیم.
 
* کاهش 9درصدی تقاضا برای دوربین‌های عکاسی در جهان
 
بهمن بهروز مدیرعامل شرکت نیکونگرش معتقد است: کاهش تقاضا برای دوربین‌های DSLR تنها مختص به ایران نیست، بلکه با کاهش 9 درصدی در سطح جهان مواجه هستیم که دلیل اصلی آن، پیشرفت گوشی‌های تلفن همراه است.
 
وی درباره ارتباط نوسانات نرخ ارز و کاهش تقاضا توضیح می‌دهد: در حال حاضر میزان فروش ما تقریباً به یک‌سوم کاهش یافته است و بخشی از آن به دلیل نوسانات نرخ ارز است.
 
بهروز خاطرنشان می‌کند: در عرضه هم با محدودیت مواجه هستیم، چون به دلیل تحریم‌ها فقط امکان خرید مستقیم دو مدل دوربین را از شرکت نیکون داریم و مابقی دوربین‌ها باید با واسطه به کشور وارد شود.
 
* ارز دولتی نداده‌اند، اجازه واردات با ارز آزاد را هم نداریم
 
مهدی دیانتی مدیر بخش دیجیتال شرکت آفومار با بیان اینکه نوسانات ارزی همواره روی بازار تجهیزات عکاسی تأثیرگذار بوده است، از یک عامل دیگر در افزایش قیمت این بازر نام می‌برد.
 
وی می‌گوید: فرض کنید نرخ ارز ۱۰ تومان گران می‌شد،‌ طبیعتاً به اندازه ۱۰ تومان در بازار اثر می‌گذاشت؛ اما الان به دلیل قوانین جدید گمرکی درباره ترخیص کالا، به اندازه ۱۵ تومان در بازار اثر گذاشته است. چون امکان خرید با ارز آزاد وجود ندارد و فقط باید از طریق بانک و ارز دولتی نسبت به خرید و واردات اقدام کنیم، از سوی دیگر با گذشت ۲۵ روز از ارائه درخواستمان به بانک،‌ هنوز ارزی تأمین نشده است!
 
دیانتی ادامه می‌دهد: چون این اتفاق رخ داده، عرضه در بازار کم شده و پاسخگوی تقاضای بازار نیست. به همین دلیل قیمت کاذب به وجود آمده است و من از این بازار متنفرم که هر کسی هر چقدر زورش می‌رسد، کالایش را می‌فروشد!
 
این نمایندگی شرکت کانن توضیح می‌دهد: ما نماینده رسمی این شرکت هستیم و موظفیم به صورت ماهانه از آن‌ها خرید داشته باشیم. متأسفانه به دلیل مشکلات پیش آمده، در ماه جاری موفق به خرید نشدیم و به همین دلیل پیغامی از شرکت دریافت کردیم که باید این موضوع را در ماه آینده جبران کنیم.  
 
وی ابراز امیدواری می‌کند التهاب بازار فروکش کند و قیمت‌ها به ثبات برسند تا مردم، کسبه و شرکت‌هایی که نیاز به تأمین مایحتاج خود دارند، در خرید آن دچار مشکل نشوند.  
 
دیانتی با ذکر مثال‌هایی از افزایش بی‌حساب قیمت‌ها می‌گوید: دوربین عکاسی 5D Mark IV که پیش از عید حدود ۱۵ میلیون تومان قیمت داشت،‌ الان به قیمت ۲۴ میلیون عرضه می‌شود. همچنین دوربین فیلمبرداری حرفه‌‌ای C200 را که به قیمت ۳۰ میلیون تومان می‌فروختیم، اکنون اگر بخواهیم وارد کنیم ۴۷ میلیون تومان برای خودمان در می‌آید!
 
مدیر بخش دیجیتال شرکت آفومار در پایان سخنانش تأکید می‌کند: ششم فروردین امسال یک محموله ترخیص کردیم و در اختیار نمایندگی‌ها قرار دادیم که اگر آن محموله را امروز عرضه می‌کردیم، باید ۵۰۰ میلیون تومان بیشتر می‌فروختیم. متأسفانه این بی‌ثباتی بازار باعث شده هر کسی کالایی دارد، آن را نگه دارد تا سود بیشتری از فروش آن ببرد.
 
* 2 معضل در تأمین تجهیزات عکاسی
 
محمد فروغی مدیرعامل شرکت نورنگار، افزایش قیمت 40 تا 50 درصدی دوربین‌های عکاسی را اصلی‌ترین دلیل کاهش فروش آن می‌داند و ادامه می‌دهد: به دلیل بالارفتن قیمت ارز، تقاضا در بازار کم شده و مردم به اخبار کاهش قیمت ارز دل بسته‌اند. اما هنوز ارزی به ما تخصیص نیافته و این یک معضل اساسی است.
 
وی ادامه می‌دهد: معضل دوم هم این است که شرکت‌هایی که با ما کار می‌کردند به دلیل هراس از تحریم، با ما مبادله دلاری ندارند و حساب یورویی هم ندارند که با آن‌ها معامله کنیم.
 
فروغی ابراز امیدواری می‌کند شرایطی ایجاد شود که ارز دولتی برای واردات تجیهزات عکاسی اختصاص یابد و حداقل امکان تأمین مایحتاج مورد نیاز آتلیه‌ها و عکاسان خبری فراهم آید.
 
* افزایش تعداد تماس‌ها با افزایش قیمت
 
محسن رنجبر مدیر فروشگاه نیکاسون معتقد است نوسانات ارزی به شدت روی بازار دوربین‌های عکاسی اثرگذاشته و قیمت دوربین یک میلیون و 500 هزار تومانی بعضاً تا 2 میلیون و 700 هزار تومان بالا رفته است.
 
وی ادامه می‌دهد: البته با افزایش قیمت،‌ تعداد تماس‌ها افزایش یافته و مشتریان تلفن می‌کنند و قیمت می‌گیرند. از این میان، آن‌هایی که احتیاج به خرید دارند، دوربین و تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند.
 
به گفته رنجبر،‌ یکی از مشکلات اصلی بازار تجیهزات عکاسی این است که ثبت سفارش به دلار 4200 تومانی انجام نمی‌شود، از سوی دیگر هم کسی با نرخ دلار آزاد امکان واردات ندارد، چون کالایش قاچاق محسوب می‌شود.
 
* کاهش شدید عرضه و تقاضا
 
سیامک آزادگر مدیر فروشگاه ایده‌آل ضمن ابراز گله از وضعیت موجود می‌گوید: فروش دوربینمان تقریباً به صفر رسیده است، اما فروش تجهیزات جانبی وضعیت بهتری نسبت به دوربین دارد.
 
او ادامه می‌دهد: در بازار، هم عرضه و هم تقاضا به شدت پایین آمده است. نوسانات ارزی برای تأمین‌کنندگان مشکل‌ساز شده و به تبع آن عرضه پایین آمده است.  
 
آزادگر معتقد است افزایش قیمت هم باعث کاهش خریداران شده؛ به عنوان نمونه، دوربینی که یک میلیون و 900 هزار تومان قیمت داشته است، اکنون 2 میلیون و 500 هزار تومان فروخته می‌شود.
 
* افزایش قیمت چندانی نداشته‌ایم
 
فرزاد صدیق‌زاده مدیر فروش تهران فوکا (فوجی‌فیلم) اما نظر دیگری دارد و می‌گوید افزایش قیمت چندانی نداشته‌ایم و قیمت همان نرخی است که پیش از نوروز وجود داشته است.
 
او ادامه می‌دهد: نیاز بازار عکاسی کم شده است و ارتباطی با بازار ارز ندارد و بیشتر به خاطر فراگیرشدن گوشی‌های هوشمند است.
 
صدیق‌زاده ادامه می‌دهد: خرید دوربین‌ها از سوی مردم کم شده است اما نه به خاطر افزایش نرخ ارز، بلکه به دلیل انتظار مردم برای پایین آمدن قیمت است. خریداران دست نگه داشته‌اند تا با قیمت پایین‌تری دوربین در اختیارشان قرار بگیرد، برخی هم ترجیح داده‌اند هزینه آن را در جای دیگری صرف کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دوربین های عکاسی ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۳۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در عرضه چای نداریم

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از آرامش حاکم بر بازار برنج خبر داد و گفت:  قیمت کنونی هر کیلو برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر  ۷۰ هزار تومان و شیرودی ۷۵ هزار تومان رسیده است.

به گفته او، هم اکنون کمبودی در عرضه اقلام اساسی همچون برنج و شکر نداریم و تنها در حوزه قیمت باید نظارت دقیق در بازار صورت بگیرد.

کنگری با بیان اینکه چای یکی از اقلام پرمصرف سبدخانوار محسوب می شود، افزود: علی رغم تغییر قیمت چای، این محصول به‌ وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: در بازار شکر برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوریکه قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزار تومان رسیده است. همچنین تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالا‌های اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند.

او افزود: تا زمانیکه عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، قیمت کالا با نوساناتی در بازار روبروست، در حالیکه با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، بازار ثبات دارد.

کنگری گفت: علی رغم وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار، اما برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده سلیقه‌ای عمل می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • گوشی شیائومی 14 SE ماه آینده عرضه می‌شود
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟